söndag 31 oktober 2010

En riktig lokalproducerad kopp varm choklad

I torsdags var det riktigt fint väder, så jag bara kunde inte stanna inne och plugga på eftermiddagen. Jag hade hört att det skulle finnas en mjölkautomat nästan ute vid skolan och jag hade sett den från vägen.

Promenaden var riktigt fin och efter ett tag kom jag fram till automaten. Mjölken var obehandlad och helt färsk. Man bara stoppade i mynt och fyllde på sin flaska. För 1CHF så fick jag 0,7l mjölk. På vägen hem stannade jag vid en affär och köpte en mörk schweizisk choklad. Att göra chokladen sedan är bara enklast möjliga. Värm lagom mängd mjölk och tillsätt så mycket choklad du vill ha och vispa tills den löst sig. Bättre kan det inte bli.





4 kommentarer:

Nils sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nils sa...

Var på bild nummer 4 stoppar man in mynten?

Astrid sa...

Jag hittade en Baguetteautomat i Paris förra veckan.

Mats Almström sa...

@Nils: Hehe...så närproducerad var den inte. Annars tror jag den typen av mjölkautomat bara tar natura(gräs).

@Astrid: Haha...hmm...kanske ett affärskoncept att ta med till Lund???