I förrgår testade jag att göra en slags zucchinibiffar. Fick iden från några squaschplättar jag hade sett på nätet.
Först rev jag zucchini och hackade lök fint. Detta blandades med ägg, mjöl och smaksattes med salt och peppar. Bönmoset gjordes genom att mosa en burk med berlottibönor och smaksattes med vitlök, rosmarin, salt och peppar. Sedan värmde jag smaklös olja i en stekpanna klickade för en klick med zucchinismet sedan en klick med bönmos och täckte med en klick zucchinismet. När de får fin färg kan man lägga upp dem på en bit hushållspapper, så suger det upp oljan lite mer.
De blev ganska goda, men jag är inte riktigt nöjd. Bönmoset och zucchinismeten hade nästan samma konsistens, så ska nog byta ut bönmoset mot något annat. Kanske frästa champinjoner eller blanda i linser direkt i zucchinismeten. Zucchinin släppte också ganska mycket vatten när jag hade på saltet, så jag fick ha i en hel del mjöl. Nästa gång ska jag vattna ur dem innan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar