torsdag 23 september 2010

Pastagratäng med Berlottibönor, Kikärtor och Champinjoner

Är det något som jag är ganska dålig på så är det att laga vegetariskt, men jag tror nog att jag kommer bli ganska mycket bättre nu under detta året i Schweiz, eftersom köttet är så otroligt dyrt. Dock ska det vara riktigt bra kvalitet(=schweizisk kvalitet) på köttet har jag hört.

Här kommer ett recept på en pastagratäng med berlottibönor, kikärtor och champinjoner och smaksatt med oregano och senap. Tyvärr är jag ganska dålig på att hålla på att mäta upp allt, så ni får göra som jag och köra på känn.



Recept:
1 burk Berlottibönor
1 burk Kikärtor
lite Champinjoner
1 Gul lök
1-2 Vitlöksklyftor
ca 2,5dl Creme fraise
lite Mjölk
Pasta
Riven ost
Senap
Oregano, salt, peppar

Börja med att rensa och skär champinjonerna i ganska grova bitar. Hacka en gul lök och en vitlöksklyfta. Börja med att fräsa champinjonerna utan smör i en panna. Då kommer en massa vätska att försvinna och smaken koncentreras. När det inte kommer lika mycket vätska mer så tillsätt en klick smör och häll i löken. Salta, peppra och ställ åt sidan när löken blivit lite mjuk.

Öppna berlottibönorna och kikärtorna och skölj dem. Lägg dem i en skål och krossa lite grovt. Blanda i champinjon/lök-fräset, creme fraise, lite mjölk och smaksätt med senap, oregano, salt och peppar. Blanda i pastan och lägg i en ugnsfast form. Häll på extra mjölk om det inte ser ut att täcka pastan tillräckligt och strö över riven ost. In i ugnen på 175-200°C tills pastan blir mjuk. Passa så att inte osten blir bränd.

Servera med ett glas schweizisk lättmjölk(2,5%) eller varför inte en Feldschlösschen lager.
En Guete!

Inga kommentarer: