söndag 20 februari 2011

Snabb och enkel rotsakspasta

Idag var jag sugen på något ganska lätt och enkelt.

Eftersom jag hade en morot, en bit rotselleri och en liten bit purjolök i kylen, så tänkte jag att jag kunde göra en liten rotsakspasta. Den gick också väldigt snabbt att göra.

Började med att koka upp lättsaltat vatten till spagettin. Under tiden strimlade jag moroten, sellerin och purjolöken. Finhackade också en liten klyfta vitlök.

Ungefär samtidigt som jag la i pastan, så fräste jag det strimlade och hackade lite lätt. För att ge det lite smak och snabbt ånga grönsakerna lite, så hällde jag på en mycket liten mängd vitt vin och lät det koka in lite. Därefter hade jag i creme fraiche och lite riven ost. Sedan var det bara att smaka av med lite salt och pyttelite cayennepeppar. Blandade såsen med pastan och sedan var det bara att servera.

Det blev riktigt gott. Rotsakerna fick lite tuggmotstånd precis, som jag ville, utan att inte kännas råa.

En Guete!

Fotot blev inte så bra. Ser ut som såsen torkat in, men den fanns där i verkligheten.

Inga kommentarer: